Ένα ιστολόγιο των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου Χιλιομοδίου,
στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας
(υπεύθυνη καθηγήτρια: Κων/να Δράκου)

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον!

Αγαπητοί αναγνώστες,
  
   Ένα επίκαιρο και εξίσου σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια είναι ο σχολικός εκφοβισμός (Bullying). Αυτό το πρόβλημα στάθηκε αιτία θανάτου ενός 20 χρόνου φοιτητή από την Κρήτη και επίσης ενός 11 χρόνου αγοριού από τη Βέροια.
Ως πότε θα το ανεχόμαστε; Θα περιμένουμε  έως ότου πεθάνει και το επόμενο παιδί;
Γιατί δεν παροτρύνουμε τα παιδιά μας να μιλήσουν; Είναι άδικο για κάθε παιδί να δέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το άδικο μπορεί να το τρως μα δεν το χωνεύεις , κανείς δεν συμβιβάζεται με αυτό. 
   Ο εκφοβισμός , γενικότερα, δεν είναι καθόλου χιουμοριστικός. Αντίθετα προκαλεί το φόβο και τον έλεο. Πολλά παιδιά πέφτουν σε κατάθλιψη, άλλα κλείνονται στον εαυτό τους και άλλα οδηγούνται στην αυτοκτονία.Σε κανέναν δεν αξίζει να του στερούν το χαμόγελο , επειδή ίσως να διαφέρουν από εμάς ή επειδή έχουν μια ιδιαιτερότητα. Παρόλα αυτά ,επειδή και αυτοί είναι άνθρωποι , πρέπει να τους σεβόμαστε όπως τους αξίζει.

  Μετά από την ιστορία του Βαγγέλη, ευαισθητοποιήθηκε και ξεσηκώθηκε όλος ο λαός..Γιατί το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός .


ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ!
ΜΙΛΑ! 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!
STOP BULLYING!




ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!








Κατερίνα Ηλιάδη.

1 σχόλιο:

  1. Κατερίνα, το κείμενό σου μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους συμμαθητές σου και όσους άλλους το διαβάσουν. Συγχαρητήρια και για αυτήν την πρωτοβουλία σου. (Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να κάνουμε μερικές διορθώσεις στο πρόχειρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή