Ένα ιστολόγιο των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου Χιλιομοδίου,
στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας
(υπεύθυνη καθηγήτρια: Κων/να Δράκου)

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015


Ο πόλεμος…ένα έγκλημα  

Ο πόλεμος είναι ένα έγκλημα, που στους απλούς ανθρώπους, αυτούς που θα πεινάσουν και θα χάσουν την οικογένεια και τους φίλους τους , μόνο συμφορές φέρνει. Οι λίγοι ... οι “δυνατοί”  είναι αυτοί που  έχουν συμφέρον βγάζοντας χρήματα μέσα από τα εκατοντάδες θύματα του  σύγχρονου πολέμου.
Συνήθως τα αίτια του είναι κυρίως λόγω οικονομικών και γεωπολιτικών  συμφερόντων, θρησκευτικού  φανατισμού, αλλά και από εθνικιστικές τάσεις. Ένας πόλεμος το μόνο που αφήνει πίσω του είναι γκρεμισμένα κτήρια, καμένη γη και άψυχα σώματα…
Καταστρέφονται έργα τέχνης, αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και σταματάει η βιομηχανία, με αποτέλεσμα την έλλειψη πρώτων υλών, βασικών αγαθών και τρόφιμων. Ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη οικολογική καταστροφή μέσω των όπλων μαζικής καταστροφής.
Το χειρότερο όμως κατά την γνώμη μου, είναι αυτό που  περνάει ο άνθρωπος. Η μάνα που έχασε το παιδί της όταν κατέρρευσε το σπίτι της έπειτα από πυρηνική βόμβα, το παιδί που έχασε το πατέρα του και τον αδερφό του που σκοτώθηκαν στο μέτωπο, αλλά και το παιδάκι που έχασε το χέρι του λόγο του πολέμου. Όλη αυτή η ψυχική οδύνη και ο πόνος, είναι αυτό που κάνει τον πόλεμο το χειρότερο έγκλημα για μένα.
Ο πιο καταστροφικός και δαπανηρός  πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας  ήταν ο Β’ παγκόσμιος αφήνοντας πίσω του 55,5  εκατομμύρια νεκρούς.



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία εργασία Μαρία,μπράβο!Μου αρέσει πολύ η παρουσίαση των άγριων αποτελεσμάτων του πολέμου δείχνοντάς μας για άλλη μια φορά το πόσο κακό πράγμα είναι ο πόλεμος.Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, Μαρία.
    Τα κατάφερες μια χαρά. (Από ότι είδα, άλλαξες και τις εικόνες. Καλή επιλογή!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή