Ένα ιστολόγιο των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου Χιλιομοδίου,
στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας
(υπεύθυνη καθηγήτρια: Κων/να Δράκου)

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

      
Στα μέσα του 19ου αιώνα ανακαλύφθηκε, από τρεις φυσικούς, η πυρηνική ενέργεια. Αυτό το είδος ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών και για την κατασκευή πυρηνικών βομβών.
      Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι, ταυτόχρονα, πολύ ωφέλιμη, καθώς μπορεί να καλύψει τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες με πολύ χαμηλό κόστος, και πολύ επικίνδυνη, καθώς αν γίνει κάποια έκρηξη σε κάποιο από αυτά τα εργοστάσια θα κοστίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Για παράδειγμα, το πρώτο πυρηνικό ατύχημα με διαρροή ραδιενέργειας συνέβη στον Καναδά, το 1952. Ωστόσο, δεν προκάλεσε θύματα. Από τότε έχουν συμβεί 25 ατυχήματα, μερικά από τα οποία πολύ σοβαρά, όπως αυτό του Τσερνομπίλ στις 26 Απριλίου 1986 και του Φεβρουαρίου του 2011, μετά από σεισμό στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, που προκάλεσε τσουνάμι και δημιουργήθηκε πρόβλημα στους τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα. Τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας εκλύθηκαν στην περιοχή αλλά και στην θάλασσα και στον αέρα.
Που θέλω να καταλήξω; Οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν. Πρέπει στις περιοχές που υπάρχουν πυρηνικά εργοστάσια να λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τα εργοστάσια να συντηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μειωθούν οι πιθανότητες ατυχήματος.
      Επίσης, από την πυρηνική ενέργεια μπορούν να κατασκευαστούν πυρηνικές βόμβες, οι οποίες μπορούν σκόπιμα να χρησιμοποιηθούν σε πολέμους. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν σε δύο πόλεις της Ιαπωνίας, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Σε αυτές τις δύο πόλεις έπεσαν πυρηνικές βόμβες,το 1945, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους και ζώα. Επίσης, παρουσιάστηκαν και πολλές παρενέργειες στους ανθρώπους και τα ζώα, καθώς μόλυναν τη θάλασσα και τα ψάρια πήραν πολύ ραδιενέργεια άρα μέσα από αυτά και οι άνθρωποι. Επίσης, τρεις γενιές μετά και ακόμα γεννιούνται παραμορφωμένα μωρά.  
 
                                          
     
     Από την άλλη πλευρά η πυρηνική ενέργεια, λόγω της μεγάλης δύναμης που έχει, μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλου του πλανήτη με πάρα πολύ μικρό κόστος. Εάν χρησιμοποιούνταν μόνο έτσι, θα ήταν πολύ ωφέλιμη ενέργεια.
    Ελπίζω στο μέλλον να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανθρωπότητα αλλά και τον πλανήτη και να σταματήσει να χρησιμοποιείται σε πολέμους.
                                                                                                                            
Πηγή:
                                                                                                                                  Ελένη Ζούζα,  Γ΄1

      





                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου