Ένα ιστολόγιο των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου Χιλιομοδίου,
στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας
(υπεύθυνη καθηγήτρια: Κων/να Δράκου)

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Γ΄1

 Η  Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αρχικά ξεκίνησε με λίγα μέλη, σταδιακά επεκτείνεται, τείνοντας να γίνει ένα μεγάλοενιαίο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.Η ενοποίηση αυτή αποτελεί όραμα πολλών ανθρώπων, παρ΄ό ολα αυτά υπάρχουν, πέρα από τις ελπίδες, και ορισμένοι φόβοι.
Ως πολίτες μιας Ευρώπης που σταδιακά ενοποιείται, ελπίζουμε πως με αυτήν την ενοποίηση θα αποκομίσουμε πολλά πράγματα. Κατ΄αρχάς, θα επιτυγχανθεί η λύση προβλημάτων στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, μέσω της συνεργασίας των λαών σε πολλόύς τομείς. Επιπλέον, προσδοκούμε σε μια καλύτερη εκπαίδευση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μια μετέπςιτα αισιότερη επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμη, πιστεύοθμε πως με τη θέσπιση νόμων που προστατεύουν τα δικαιώματά μας σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα κυριαρχήσει η ισότητα και η δικαιοσύνη μεταξύ των πολιτών. Τέλος, με την ενοποίηση της Ευρώπης, ελπίζουμε πως θα δημιουργηθούν σχέσεις φιλικές και αλληλοβο'ηθειας μεταξύ των λαών, οι οποίες θα αποτρέψουν οποιαδήποτε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης, οδηγώντας στην ευημερία των κρατών και, επομένως, στην πρόοδο και την πολιτισμική ανάπτυξη.
 Παρόλα αυτά υπάρχουν και ορισμένοι κίνδυνοι, οι οποίοι παραμονεύουν σε αυτήν την ενοποίηση. Κατ΄αρχάς, φοβόμαστε την απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς είναι πολύ εύκολο να επηρεάστούμε από τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες είναι περισσότερο αναπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά σε σχέση με μας. Επίσης, είναι πολύ συχνό τα ισχυρά κράτη να χειραγωγούν οικονομικά και πολιτικά τα λιγότερο αναπτυγμένα, πιστεύοντας πως είναι υποδεέστερα, και έτσι να χαθεί η όποια ιδιαιτερότητα των μικρότερων κρατών, ενώ είναι πολύ πιθανό να καταπατηθούν τα δικαιώματά τους, λειτουργώντας σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις εντολές των ισχυρότερων.
 Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε πως η προοπτική της Ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί ένα αξιόλογο βήμα προς την πρόοδο των κρατών. Οφείλουμε όμως να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του λαού μας και τη διαφορετικότητά μας, αξιοποιώντας την δημιουργικά για ένα καλύτερο μέλλον.

                                                                                                        Καλλιμάνη Χρυσούλα
                                                                                                        Δημογέροντα Ειρήνη
                                                                                                        Γεώργαρης Μιχάλης
                                                                                                        Καμπάς Φίλιππος

2 σχόλια:

  1. Καλή δουλειά ! (Δεν θα έπρεπε, όμως, να έχει τίτλο το άρθρο σας;;)
    Περιμένω τις παρατηρήσεις των υπολοίπων....
    Κ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά . Ίσως θα μπορούσε να έχει παραπάνω στοιχεία ως προς το περιεχόμενο του.Επίσης θα έπρεπε να είχε και ένα τίτλο όπως θα θέλουν και οι άλλες εργασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή