Ένα ιστολόγιο των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου Χιλιομοδίου,
στο μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας
(υπεύθυνη καθηγήτρια: Κων/να Δράκου)

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

 
ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!




  Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στη σύγχρονη εποχή ελπίζουν αλλά και φοβούνται για το μέλλον .
       Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας γεμίζει με ελπίδες. Αρχικά, οι πολίτες της ελπίζουν ότι θα καταπολεμηθεί   η ανεργία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας . Επίσης, πιστεύουν ότι θα υπάρξει οικονομική βελτίωση σε κάθε χώρα και μ΄ αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστεί η οικονομική κρίση  .
       Επιπλέον, πιστεύουν ότι θα σταματήσουν να κυριαρχούν στη ζωή των ανθρώπων συμπεριφορές όπως είναι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός . Ακόμη , ελπίζουν ότι οι λαοί της Ευρώπης θα είναι πιστοί σε αρχές, όπως η δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επιπρόσθετα , πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό και στην ανεξαρτησία κάθε κράτους , το οποίο θα έχει τους δικούς του νόμους . Τέλος, υπερασπίζονται  έναν οικολογικά προστατευόμενο κόσμο καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και  τη μάθηση στα σχολεία . 
        Από την άλλη πλευρά , υπάρχουν και οι φόβοι. Ένας από αυτούς είναι να χαθεί η πολιτιστική ταυτότητα κάθε χώρας, δηλαδή η ταυτότητα που ξεχωρίζει κάθε κράτος από τα υπόλοιπα, ειδικότερα να χαθεί η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις. Ακόμη, φοβούνται το γεγονός ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, όπου κάποιες χώρες θα είναι οικονομικά πιο ανεπτυγμένες  από κάποιες άλλες . 
          Ανακεφαλαιώνοντας, η Ευρωπαϊκή  Ένωση έχει να μας δώσει θετικά και αρνητικά. Μας γεμίζει και με ελπίδες αλλά και με φόβους.Ποτέ, όμως δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο μακρινό μέλλον που απέχει πολύ από τώρα . 



        Η εργασία επιμελήθηκε από :  Μπίτζιου  Κατερίνα 
                                                          Μπουλούκου Ευαγγελία 
                                                          Φλέσσα Κατερίνα 
       ΤΑΞΗ : Γ΄      ΤΜΗΜΑ :2      

1 σχόλιο: